16 jan Ribizli – Joghurtkocsonya ribizlivel
Egzotikus édesség a ribizliszezonra!
Hozzávalók:
- 8 dl joghurt
- 30 dkg ribizli (mirelit)
- 2 evőkanál zselatinpor
- 8-10 evőkanál vaníliás porcukor
Elkészítés:
Egy deci felforrósított vízben csomómentesen elkeverjük a zselatint. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a joghurthoz, amit előzőleg vaníliás porcukorral ízlés szerint édesítettünk. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett ribizliszemek kétharmadát, és egy nagyobb méretű, hideg vízzel kiöblített szögletes jénai tálba öntjük a masszát. Hűtőbe tesszük, és teljes szilárdulásig dermesztjük. (Legjobb a fogyasztás előtti napon elkészíteni.) Másnap a tálat meleg vízbe állítjuk, majd a joghurtkocsonyát egy tálcára kifordítjuk. Kis kockákra vágva tálaljuk, és vaníliás porcukorral összeturmixolt ribizliöntetet kanalazunk mellé.