Ribizli – Joghurtkocsonya ribizlivel

Egzotikus édesség a ribizliszezonra!

Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt
  • 30 dkg ribizli (mirelit)
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 8-10 evőkanál vaníliás porcukor

Elkészítés:

Egy deci felforrósított vízben csomómentesen elkeverjük a zselatint. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a joghurthoz, amit előzőleg vaníliás porcukorral ízlés szerint édesítettünk. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett ribizliszemek kétharmadát, és egy nagyobb méretű, hideg vízzel kiöblített szögletes jénai tálba öntjük a masszát. Hűtőbe tesszük, és teljes szilárdulásig dermesztjük. (Legjobb a fogyasztás előtti napon elkészíteni.) Másnap a tálat meleg vízbe állítjuk, majd a joghurtkocsonyát egy tálcára kifordítjuk. Kis kockákra vágva tálaljuk, és vaníliás porcukorral összeturmixolt ribizliöntetet kanalazunk mellé.

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás