Répaturmix mentával, almával és céklával

Frissítő korty, ahol zöldség és gyümölcs ad különleges ízélményt.

Hozzávalók (2 adag):

1 db tisztított sárgarépa

200 ml ásványvíz

1 közepes alma (kb. 120 g)

2 teáskanál méz

1 közepes cékla (kb. 120 g)

1 banán (kb. 100 g)

6–8 levél friss menta + pár levél a díszítéshez

2 teáskanál citromlé

1 csipet őrölt fahéj

2 szelet citromkarika a tálaláshoz

Elkészítés módja:

Először a céklát, az almát és a répát daraboljuk fel, miután szépen meghámoztuk őket. A banánnal nincs sok dolgunk, csak lehúzzuk a héját, és már mehet is a többi mellé. A friss mentát gyorsan megmossuk, hogy üde zöld levelei tisztán kerüljenek a gépbe.

Miután minden hozzávalót a turmixgépbe pakoltunk, és ráöntöttünk egy kis ásványvizet, valamint egy kevés citromlevet, bekapcsoljuk a gépet, és hagyjuk, hogy krémes, selymes állagúra varázsolja. Amikor elkészült, egy kancsóba öntjük a gyönyörű bíbor-narancs színű italt, majd hozzáadjuk a mézet, a maradék citromlevet és egy csipetnyi fahéjat.

Alaposan elkeverjük, majd poharakba töltjük, a tetejét citromkarikával és mentalevéllel díszítjük. Igazi nyári frissítő, amit öröm kortyolgatni.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás