17 okt Répaturmix mentával, almával és céklával
Frissítő korty, ahol zöldség és gyümölcs ad különleges ízélményt.
Hozzávalók (2 adag):
1 db tisztított sárgarépa
200 ml ásványvíz
1 közepes alma (kb. 120 g)
2 teáskanál méz
1 közepes cékla (kb. 120 g)
1 banán (kb. 100 g)
6–8 levél friss menta + pár levél a díszítéshez
2 teáskanál citromlé
1 csipet őrölt fahéj
2 szelet citromkarika a tálaláshoz
Elkészítés módja:
Először a céklát, az almát és a répát daraboljuk fel, miután szépen meghámoztuk őket. A banánnal nincs sok dolgunk, csak lehúzzuk a héját, és már mehet is a többi mellé. A friss mentát gyorsan megmossuk, hogy üde zöld levelei tisztán kerüljenek a gépbe.
Miután minden hozzávalót a turmixgépbe pakoltunk, és ráöntöttünk egy kis ásványvizet, valamint egy kevés citromlevet, bekapcsoljuk a gépet, és hagyjuk, hogy krémes, selymes állagúra varázsolja. Amikor elkészült, egy kancsóba öntjük a gyönyörű bíbor-narancs színű italt, majd hozzáadjuk a mézet, a maradék citromlevet és egy csipetnyi fahéjat.
Alaposan elkeverjük, majd poharakba töltjük, a tetejét citromkarikával és mentalevéllel díszítjük. Igazi nyári frissítő, amit öröm kortyolgatni.