Répatortás keksz

Apró falatok répával és fehér csokival.

Hozzávalók (60 darab):

320 g liszt

2 db tojás

70 g fehér csokoládé (apró kockákra vágva)

1 nagyobb répa, finomra reszelve

300 g barna cukor

110 g lágy vaj

1 marék durvára aprított dió

2 tk sütőpor

1 tk őrölt fahéj

1.5 tk őrölt gyömbér

1 tk őrölt szegfűszeg

1 csipet só

Elkészítés módja:

Ha hirtelen vendégek toppannak be, vagy egyszerűen csak ránk tör a nassolhatnék, pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a finomságot. Először a vajat és a cukrot dolgozzuk össze, hogy krémes alapot kapjunk, majd sorban beleütjük a tojásokat, és hozzáreszeljük a répát, ami frissességet és szaftosságot ad a tésztának. Ezután jönnek a fűszerek: a gyömbér, a szegfűszeg és a fahéj. A dió roppanósságot, a fehér csoki pedig édes meglepetést csempész a falatokba.

Amikor minden hozzávalót a liszttel, sütőporral és egy csipet sóval együtt alaposan összekeverünk, már csak annyi dolgunk marad, hogy kanállal vagy fagyiskanállal kis halmokat adagoljunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyeljünk rá, hogy a kekszek között maradjon hely, mert sütés közben szépen szétterülnek. 175°C-ra előmelegített sütőben 12–14 perc alatt aranybarnára pirulnak, és készen is vagyunk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás