Répatorta sok fehérjével

Édes desszert, ami egyszerre fitt és meglepően különleges.

Hozzávalók (1 torta, kb. 8 szelet):

A tésztához

125 g finomra reszelt répa (kifacsarva)

35 g vaníliás fehérjepor

60 ml répalé (a kifacsart répából)

90 g zabpehelyliszt

130 g joghurt

25 g olvasztott kókuszolaj

35 g zabpehely

60 ml tej

2 teáskanál folyékony édesítőszer

1 teáskanál sütőpor

¾ teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

300 g light mascarpone

¼ teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál folyékony édesítőszer

1 csipet só

Elkészítés módja:

A torta elkészítéséhez először a tésztát állítjuk össze: egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a zabpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat: a joghurtot, a tejet, a kókuszolajat, az édesítőt, valamint a reszelt répát és a belőle kinyert levet. Alaposan átforgatjuk, hogy egységes, sűrű masszát kapjunk, majd egy 18 cm-es tortaformába öntjük, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral. A sütőt 175 fokra melegítjük, és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Amikor megsült, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a formából.

A krémhez a mascarponét a fűszerekkel – gyömbérrel és fahéjjal – robotgéppel krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk az édesítőt és egy csipet sót, majd tovább habosítjuk, amíg könnyű, lágy állagot kapunk. A kész krémet habzsákba töltjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg a torta teljesen kihűl.

Végül a tortát a fűszeres mascarponekrémmel díszítjük, majd szépen felszeleteljük. Így kapunk egy olyan desszertet, ami egyszerre egészségtudatos és ínycsiklandó – a répa itt nem köret, hanem a sütemény lelke.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás