Répás-kókuszos golyók

Édes, roppanós falatok, amik egyszerre egészségesek és ellenállhatatlanok.

Hozzávalók (4 adag):

200 g aszalt szilva

500 g zabpehely

1 ek akácméz

4 db sárgarépa

100 g mazsola

200 g kókuszreszelék

1 hüvelykujjnyi friss gyömbér

szerecsendió ízlés szerint

fahéj ízlés szerint

Elkészítés módja:

Először a zabpelyhet finomra daráljuk, hogy könnyen formázható alapot kapjunk. Ezután a mazsolát is a gépbe dobjuk, majd hozzáadjuk a reszelt répát, ami frissességet és szaftosságot ad a masszának. Az aszalt szilva és a méz gondoskodik arról, hogy a golyók természetes édessége mindenkit elvarázsoljon. Ha szükséges, egy kevés vízzel lazíthatjuk az állagot.

A gyömbért belereszeljük, majd szerecsendióval és fahéjjal fűszerezzük, hogy igazi meleg, aromás ízvilágot kapjunk. Még egyszer átforgatjuk az aprítógépben, hogy minden szépen összeálljon, majd a masszából apró golyókat formázunk. Ezeket meghempergetjük a kókuszreszelékben, így kapják meg a hófehér, roppanós kabátjukat.

A kész golyókat fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek, és már csomagolhatjuk is őket tízóraira vagy uzsonnára.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás