14 nov Répás-kókuszos golyók
Édes, roppanós falatok, amik egyszerre egészségesek és ellenállhatatlanok.
Hozzávalók (4 adag):
200 g aszalt szilva
500 g zabpehely
1 ek akácméz
4 db sárgarépa
100 g mazsola
200 g kókuszreszelék
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
szerecsendió ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Elkészítés módja:
Először a zabpelyhet finomra daráljuk, hogy könnyen formázható alapot kapjunk. Ezután a mazsolát is a gépbe dobjuk, majd hozzáadjuk a reszelt répát, ami frissességet és szaftosságot ad a masszának. Az aszalt szilva és a méz gondoskodik arról, hogy a golyók természetes édessége mindenkit elvarázsoljon. Ha szükséges, egy kevés vízzel lazíthatjuk az állagot.
A gyömbért belereszeljük, majd szerecsendióval és fahéjjal fűszerezzük, hogy igazi meleg, aromás ízvilágot kapjunk. Még egyszer átforgatjuk az aprítógépben, hogy minden szépen összeálljon, majd a masszából apró golyókat formázunk. Ezeket meghempergetjük a kókuszreszelékben, így kapják meg a hófehér, roppanós kabátjukat.
A kész golyókat fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek, és már csomagolhatjuk is őket tízóraira vagy uzsonnára.