Répás curry leves

Forró, egzotikus finomság.

Hozzávalók

1/4 bögre kókuszolaj

1 vöröshagyma durvára vágva

4 bögre apróra vágott sárgarépa (meghámozva és durvára vágva)

1 közepes méretű burgonya, meghámozva és durvára vágva

4 bögre zöldségleves alaplé

1 doboz cukrozatlan kókusztej

1 babérlevél

1 evőkanál currypor

1 teáskanál kömény

Só ízlés szerint

Elkészítés

Közepes lángon melegítsük fel a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhul és áttetszővé válik. (Ne barnuljon meg, meg tönkreteszi a leves színét!)

Adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát, a húslevest, a kókusztejet, a babérlevelet, a curryt és a köményt, majd tegyünk fedőt az edényre, és alacsony lángon főzzük 40 percig.

Turmixgépben pürésítsük, majd tegyük vissza a fazékba, és közepes lángon melegítsük újra. Ízlés szerint sóval fűszerezve forrón tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás