11 nov Répás curry leves
Forró, egzotikus finomság.
Hozzávalók
1/4 bögre kókuszolaj
1 vöröshagyma durvára vágva
4 bögre apróra vágott sárgarépa (meghámozva és durvára vágva)
1 közepes méretű burgonya, meghámozva és durvára vágva
4 bögre zöldségleves alaplé
1 doboz cukrozatlan kókusztej
1 babérlevél
1 evőkanál currypor
1 teáskanál kömény
Só ízlés szerint
Elkészítés
Közepes lángon melegítsük fel a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhul és áttetszővé válik. (Ne barnuljon meg, meg tönkreteszi a leves színét!)
Adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát, a húslevest, a kókusztejet, a babérlevelet, a curryt és a köményt, majd tegyünk fedőt az edényre, és alacsony lángon főzzük 40 percig.
Turmixgépben pürésítsük, majd tegyük vissza a fazékba, és közepes lángon melegítsük újra. Ízlés szerint sóval fűszerezve forrón tálaljuk.