11 nov Rántott zöld paradicsom
Paradicsomos kreol fűszeres recept az unalmas hétköznapok megbolondítására.
Hozzávalók
4 zöld paradicsom
3 1/2 teáskanál kreol fűszer
1/2 bögre liszt
1/2 bögre író
2 evőkanál kapros uborkalé
1 nagy tojás
1 bögre kukoricaliszt keverék
Salátaöntet a tálaláshoz
Elkészítés
A zöld paradicsomot fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Szórjuk meg mindkét oldalát 1 teáskanál kreol fűszerrel. Tegyük félre egy tálra vagy sütőlapra.
Tegyük a lisztet egy mélytányérba. Keverjük össze az írót, az uborkalevet és a tojást, majd keverjük össze a kukoricalisztes keveréket és a maradék 2 1/2 teáskanál kreol fűszert egy másik tálban. Kenjük be a paradicsomszeleteket liszttel, a felesleget ecsettel töröljük le. Mártsuk a lisztezett paradicsomokat az írókeverékbe, és hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Ezután mártsuk bele és lapogassuk meg a szeleteket a kukoricalisztes keverékben, hogy bevonja azokat. Tegyük vissza a panírozott paradicsomszeleteket a tálra vagy a tepsibe. Forró olajban süssük ki a paradicsomszeleteket, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek, (oldalanként 2-3 percig süssük, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt). Kisütést követően azonnal, forrón tálaljuk kreol fűszerekkel és salátaöntettel.