Rántott zöld paradicsom

Paradicsomos kreol fűszeres recept az unalmas hétköznapok megbolondítására.

Hozzávalók

4 zöld paradicsom

3 1/2 teáskanál kreol fűszer

1/2 bögre liszt

1/2 bögre író 

2 evőkanál kapros uborkalé

1 nagy tojás

1 bögre kukoricaliszt keverék

Salátaöntet a tálaláshoz

Elkészítés

A zöld paradicsomot fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Szórjuk meg mindkét oldalát 1 teáskanál kreol fűszerrel. Tegyük félre egy tálra vagy sütőlapra.

Tegyük a lisztet egy mélytányérba. Keverjük össze az írót, az uborkalevet és a tojást, majd keverjük össze a kukoricalisztes keveréket és a maradék 2 1/2 teáskanál kreol fűszert egy másik tálban. Kenjük be a paradicsomszeleteket liszttel, a felesleget ecsettel töröljük le. Mártsuk a lisztezett paradicsomokat az írókeverékbe, és hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Ezután mártsuk bele és lapogassuk meg a szeleteket a kukoricalisztes keverékben, hogy bevonja azokat. Tegyük vissza a panírozott paradicsomszeleteket a tálra vagy a tepsibe. Forró olajban süssük ki a paradicsomszeleteket, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek, (oldalanként 2-3 percig süssük, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt). Kisütést követően azonnal, forrón tálaljuk kreol fűszerekkel és salátaöntettel. 



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás