11 nov Pico de Gallo guacamoléval
Csípősen vagy sem, salátának vagy köretnek egyaránt fenséges.
Hozzávalók
A Pico de Gallo-hoz
5 egész szilvaparadicsom
1/2 nagy (vagy 1 kisebb) hagyma
3 egész jalapeño paprika
Koriander
Lime lé
Só, ízlés szerint
A guacamoléhoz:
Pico de gallo
3 egész avokádó
Lime lé
Só, ízlés szerint
Elkészítés
A pico de gallo elkészítéséhez vágjuk nagyon apró kockákra a jalapeñót, a paradicsomot és a hagymát. (Csípősebb picóhoz hagyjuk meg a magokat a jalapeñóban).
Aprítsunk fel egy nagy csokor koriandert (aprítás előtt távolítsuk el a hosszú, levél nélküli szárakat). Facsarjuk bele a tálba egy fél lime levét. Ízlés szerint sózzuk meg, és keverjük össze újra.
A guacamole elkészítéséhez vágjuk félbe és magozzuk ki a vajpuha avokádókat, majd kanállal kaparjuk ki a húst egy tányérra Villával pépesítsük kissé az avokádót, ügyelve arra, hogy viszonylag darabos maradjon. Ízlés szerint adjunk hozzá néhány csipet sót.
A guacamolét öntsük a pico de gallóra, majd keverjük össze, és ízesítsük lime levével – újból megkeverve tálaljuk.