Pico de Gallo guacamoléval

Csípősen vagy sem, salátának vagy köretnek egyaránt fenséges.

Hozzávalók

A Pico de Gallo-hoz

5 egész szilvaparadicsom

1/2 nagy (vagy 1 kisebb) hagyma

3 egész jalapeño paprika

Koriander

Lime lé

Só, ízlés szerint

A guacamoléhoz:

Pico de gallo

3 egész avokádó

Lime lé

Só, ízlés szerint

Elkészítés

A pico de gallo elkészítéséhez vágjuk nagyon apró kockákra a jalapeñót, a paradicsomot és a hagymát. (Csípősebb picóhoz hagyjuk meg a magokat a jalapeñóban).

Aprítsunk fel egy nagy csokor koriandert (aprítás előtt távolítsuk el a hosszú, levél nélküli szárakat). Facsarjuk bele a tálba egy fél lime levét. Ízlés szerint sózzuk meg, és keverjük össze újra.

A guacamole elkészítéséhez vágjuk félbe és magozzuk ki a vajpuha avokádókat, majd kanállal kaparjuk ki a húst egy tányérra Villával pépesítsük kissé az avokádót, ügyelve arra, hogy viszonylag darabos maradjon. Ízlés szerint adjunk hozzá néhány csipet sót.

A guacamolét öntsük a pico de gallóra, majd keverjük össze, és ízesítsük lime levével – újból megkeverve tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás