Pestós-mandulás sült répa

Különleges, vagány ízkombináció vidám beszélgetésekhez.

Hozzávalók

1/2 bögre nyers mandula

1,5 kg sárgarépa, meghámozva, hosszában negyedelve, 5-7 cm-es darabokra vágva

2 evőkanál olívaolaj

2 1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál fekete bors

friss menta

friss petrezselyem

1 citrom

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. A mandulát folyamatosan kevergetve pirítsuk meg egy serpenyőben (kb. 7 perc), majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A sárgarépát tegyük tepsibe 1 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanálnyi sóval és ¼ teáskanál borssal, majd forgassuk össze. Egyszer-kétszer megkeverve süssük, amíg a sárgarépa megpuhul és a szélei megbarnulnak (kb. 15 perc).

Közben tegyük a pirított mandulát egy turmixba, és addig pépesítsük, amíg durva szemű nem lesz. Adjuk hozzá a mentát és a petrezselymet, csepegtessünk bele ½ csésze olívaolajat, és dolgozzuk össze, amíg viszonylag sima lesz. Reszeljük rá a citromhéjat, majd ismét turmixoljuk meg. Végül ízesítsük ½ teáskanál sóval és néhány szem borssal.

A sárgarépát tegyük át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a pestót, és forgassuk össze. Facsarjunk rá citromlevet, forgassuk össze, majd tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás