11 nov Paradicsomos-fetás tészta
Könnyű nyári étel baráti összejövetelekre – egy óra alatt bőven elkészíthető még nagyobb társaság részére is.
Hozzávalók
2 marék cherry paradicsom
1/4 lilahagyma, szeletelve
1/4 bögre olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
25 dkg feta sajt
25 dkg krémsajt
Csipetnyi pirospaprika
50 dkg kagylótészta
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
30 dkg sült pirospaprika, apróra vágva
Bazsalikom
Elkészítés
Egy tepsiben keverjük össze a paradicsomot, a lilahagymát, az olívaolajat, a sót és a fekete borsot. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a feta sajtot, majd a krémsajtot, végül locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük kb. 35 percig, vagy amíg a paradicsom kezd szétpukkadni.
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát, majd tegyünk félre 1 csésze főzővizet.
Vegyük ki a fetás keveréket a sütőből, és keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, a sült pirospaprikát a bazsalikomlevelek ½-ét. A sajtot és a paradicsomot zúzzuk össze, hogy krémes mártást kapjunk – ha hígítani kell, ehhez adjuk hozzá a főzővizet.
A tészta tetejére szórjunk bazsalikomot, fekete borsot és tálaljuk.