Paradicsomos-fetás tészta

Könnyű nyári étel baráti összejövetelekre – egy óra alatt bőven elkészíthető még nagyobb társaság részére is.

Hozzávalók

2 marék cherry paradicsom

1/4 lilahagyma, szeletelve

1/4 bögre olívaolaj

1 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt fekete bors

25 dkg feta sajt

25 dkg krémsajt

Csipetnyi pirospaprika 

50 dkg kagylótészta

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

30 dkg sült pirospaprika, apróra vágva

Bazsalikom

Elkészítés

Egy tepsiben keverjük össze a paradicsomot, a lilahagymát, az olívaolajat, a sót és a fekete borsot. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a feta sajtot, majd a krémsajtot, végül locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük kb. 35 percig, vagy amíg a paradicsom kezd szétpukkadni.

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát, majd tegyünk félre 1 csésze főzővizet.

Vegyük ki a fetás keveréket a sütőből, és keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, a sült pirospaprikát a bazsalikomlevelek ½-ét. A sajtot és a paradicsomot zúzzuk össze, hogy krémes mártást kapjunk – ha hígítani kell, ehhez adjuk hozzá a főzővizet. 

A tészta tetejére szórjunk bazsalikomot, fekete borsot és tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás