01 júl Paradicsomos csirkecombok
Sütőben készíthető étel, összerakást követően gondozást nem igényel.
Hozzávalók:
8 csirkecomb
4 nagyméretű, érett (akár picit túlérett) paradicsom
8 gerezd fokhagyma, apróra vágva
4 teáskanál őrölt gyömbérgyökér
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál só
½ teáskanál kókuszolaj (választható)
Ez egy kifejezetten könnyen elkészíthető, sütős étel, egyben a menekülés vékony ösvénye lehet, amikor felfedezünk otthon néhány túlérett paradicsomot, amitől még sajnálnánk végső búcsút venni.
A tepsibe vagy öntöttvas, sütőbe helyezhető edénybe szépen rendezzük el a csirkecombokat, az apró darabokra vágott paradicsomot, a fokhagymát, a gyömbért, a chiliport, a kurkumát, majd ízlés szerint sózzuk meg.
Fedjük le a tepsit vagy serpenyőt, és addig süssük alacsony hőfokon, amíg a csirkecombok át nem sülnek, ehhez azért türelem kell.
Igazi ínyencek a tálaláshoz kókuszolajjal is ízesíthetik. Önmagában, de valamilyen körettel, például rizzsel is tálalhatjuk.