Pan con Tomate

Katalán recept az egyszerű megoldások híveinek

Hozzávalók:

pirítós kenyér

1 nagyméretű paradicsom

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanél extraszűz olívaolaj

tengeri só

Néha van az úgy, hogy a legegyszerűbb étel a legjobb választás. Mivel azonban ennyire kevés összetevővel dolgozunk, érdemes odafigyelni a minőségre: a paradicsom legyen érett, a pirítós pedig nyugodtan lehet a szokásosnál egy kicsit vastagabb, hogy ne ázzon át teljesen.

A héjától megszabadított paradicsomot turmixoljuk össze, a pirítós kenyeret pedig gazdagon kenjük be a fokhagymával, akár mindkét oldalát kezelésbe vehetjük.

Kenjük az összeturmixolt paradicsomot a pirítós tetejére, érzéssel locsoljuk meg olívaolajjal, picit sózzuk meg, és készen is vagyunk.

(Turmixgép híján akár egy sajtreszelő is komoly segítség lehet, próbáljunk meg minél húsosabb paradicsomot választani.)



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás