24 jún Pan con Tomate
Katalán recept az egyszerű megoldások híveinek
Hozzávalók:
pirítós kenyér
1 nagyméretű paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanél extraszűz olívaolaj
tengeri só
Néha van az úgy, hogy a legegyszerűbb étel a legjobb választás. Mivel azonban ennyire kevés összetevővel dolgozunk, érdemes odafigyelni a minőségre: a paradicsom legyen érett, a pirítós pedig nyugodtan lehet a szokásosnál egy kicsit vastagabb, hogy ne ázzon át teljesen.
A héjától megszabadított paradicsomot turmixoljuk össze, a pirítós kenyeret pedig gazdagon kenjük be a fokhagymával, akár mindkét oldalát kezelésbe vehetjük.
Kenjük az összeturmixolt paradicsomot a pirítós tetejére, érzéssel locsoljuk meg olívaolajjal, picit sózzuk meg, és készen is vagyunk.
(Turmixgép híján akár egy sajtreszelő is komoly segítség lehet, próbáljunk meg minél húsosabb paradicsomot választani.)