Padlizsános-csicseriborsós-paradicsomos curry

A padlizsán szolgál az egzotikus szósz ízmágneseként.

Hozzávalók:

3 paradicsom

csicseriborsó

pár szelet padlizsánkarika

currypor

olívaolaj

1 fej vöröshagyma

fél evőkanál ecet

mogyoróhagyma

A recept ötletét az adta, hogy a nyers padlizsán textúrája meglehetősen szivacsos, ami egyben azt is mutatja, mennyire jól képes magába szívni az ízeket. Elkészítése nem bonyolult: a fűszerezett, nyers padlizsánszeleteket curryvel ízesített olívaolajban és aranybarnára sült hagyma szeletek között forgatunk meg, majd állni hagyjuk. Amíg a padlizsán felszívja az ízeket, hozzáadjuk a paradicsomot, hagyjuk, hogy teljesen szétessen, és a mártásba keveredjen. Befejezésül egy fél kanál ecet vidám ízt tud adni az ételnek, akárcsak a szeletelt mogyoróhagyma. A szószt serpenyőben sütött burgonyával vagy rizzsel tálaljuk, csicseriborsóval és frissen sütött csirkehússal is kiegészíthetjük.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás