25 júl Padlizsános-csicseriborsós-paradicsomos curry
A padlizsán szolgál az egzotikus szósz ízmágneseként.
Hozzávalók:
3 paradicsom
csicseriborsó
pár szelet padlizsánkarika
currypor
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
fél evőkanál ecet
mogyoróhagyma
A recept ötletét az adta, hogy a nyers padlizsán textúrája meglehetősen szivacsos, ami egyben azt is mutatja, mennyire jól képes magába szívni az ízeket. Elkészítése nem bonyolult: a fűszerezett, nyers padlizsánszeleteket curryvel ízesített olívaolajban és aranybarnára sült hagyma szeletek között forgatunk meg, majd állni hagyjuk. Amíg a padlizsán felszívja az ízeket, hozzáadjuk a paradicsomot, hagyjuk, hogy teljesen szétessen, és a mártásba keveredjen. Befejezésül egy fél kanál ecet vidám ízt tud adni az ételnek, akárcsak a szeletelt mogyoróhagyma. A szószt serpenyőben sütött burgonyával vagy rizzsel tálaljuk, csicseriborsóval és frissen sütött csirkehússal is kiegészíthetjük.