22 jan Padlizsán – Hússal töltött padlizsán
Muszaka magyarosan, fahéj nélkül.
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 50 dkg darált marhahús
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst és a padlizsánkockákat. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és puhára pároljuk. A maradék olajban annyira átsütjük a kikapart padlizsánokat, hogy a héjuk puha legyen. Amikor kész, az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük, és tepsibe rakjuk. A húsos krémmel megtöltjük, és forró sütőben készre sütjük.
Barna rizst adhatunk mellé.
Kicsi padlizsánokból készítsük, mert kevesebb magjuk van!