Padlizsán – Hússal töltött padlizsán

Muszaka magyarosan, fahéj nélkül.

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg darált marhahús
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst és a padlizsánkockákat. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és puhára pároljuk. A maradék olajban annyira átsütjük a kikapart padlizsánokat, hogy a héjuk puha legyen. Amikor kész, az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük, és tepsibe rakjuk. A húsos krémmel megtöltjük, és forró sütőben készre sütjük.

Barna rizst adhatunk mellé.
Kicsi padlizsánokból készítsük, mert kevesebb magjuk van!

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás