Nagyobb a görbe uborka rajongótábora, mint gondolták

A legtöbb hollandnak semmi baja nincs az esztétikai hibás zöldséggel és gyümölccsel, derült ki egy friss felmérésből. Érdekes, hogy az áruházak eladási adatai eközben nem ezt támasztják alá. A Radar nevű holland piackutató cég körkérdéséből az derült ki, hogy mindössze a megkérdezettek két százaléka utasítja el alapvetően a „tökéletlen”, azaz a megszokottól eltérő színű, alakú, esetleg enyhén sérült zöldséget és gyümölcsöt. Vagyis százból csak két vásárló kerül el nagy ívben bármit, ami nem szabványos, a többiek pedig ilyen vagy olyan feltételekkel, de betennék a kosarukba a görbe uborkát, az elágazó sárgarépát, a babás burgonyát és társaikat.

Az áruházláncok ezt eddig nem így tudták, legalábbis a saját eladási számaik nem ezt támasztották alá – számol be róla a fruchthandel.de portál. De mit mérlegelnének a vevők, ha választhatnának a görbe és a szabványos zöldség között? Nem meglepő módon legelsősorban a hozzáférhetőségtől és az ártól tennék függővé a választást, vagyis ha az általuk alapvetően látogatott üzletekben lenne ilyen különc kínálat, ráadásul jó áron, akkor élnének a lehetőséggel – válaszolta a megkérdezettek 98 százaléka. Hogy mi az a jó ár, az mindenkinek mást jelent persze. De hogy alapvetően nem tartják értéktelenebbnek a hollandok azt, ami valami miatt kilóg a sorból, arra ékes bizonyíték, hogy a körkérdésben részt vevők 49 százaléka szerint nyugodtan be lehet árazni a szokatlan fazonú zöldségeket-gyümölcsöket ugyanúgy, mint a szabványos társaikat. Csak hajszálnyival többen voltak azon a véleményen (a megkérdezettek 51 százaléka), hogy ami nem az elvárható módon néz ki, azt olcsóbban kell adni.

Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/2019/08/24/nagyobb-gorbe-uborka-rajongotabora-mint-gondoltak



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás