11 nov Mézes-mustáros sárgarépa saláta
Bármilyen húsétel jó kísérője, de magában is izgalmas fogás.
Hozzávalók
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál durva szemű dijoni mustár
3 evőkanál almaecet
3 evőkanál méz
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
2×30 dkg gyufaszálasra vágott sárgarépa
1 piros alma, szintén gyufaszálakra vágva
1/2 marék apróra vágott pirított pekándió
1/2 csomag mazsola
2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük simára a majonézt, a mustárt, az ecetet, a mézet, a sót és a borsot az öntethez. Adjuk hozzá a sárgarépát, az almát, a pekándiót, a mazsolát és a petrezselymet az öntetes keverékhez; forgassuk össze, majd azonnal tálaljuk.