Mexikói chilis-hagymás mártogatós szósz

Tüzes, krémes és üdítő – fiesta a tányéron.

Hozzávalók:

1 lime leve és reszelt héja

1 kisebb vöröshagyma, finomra aprítva

1–2 jalapeño paprika, kimagozva, felkockázva

1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál chilipor

150 g reszelt parmezán

200 g natúr joghurt (növényi vagy tejtermékes)

2 csésze morzsolt csemegekukorica

Elkészítés módja:

Először egy nagy serpenyőt hevítünk közepes-magas lángon, majd rádobjuk a kukoricaszemeket, és pár percig pirítjuk, amíg szépen megkapják a peremükön azt a jellegzetes, enyhén füstös barnás színt. Ha szükséges, egy kevés vízzel meglocsolhatjuk, de a kukorica magától is enged annyi nedvességet, hogy ne ragadjon le. Amikor elkészült, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy közepes tálban összekeverjük az apróra vágott hagymát, a jalapeñót, a joghurtot, a lime levét és héját, majd hozzáadjuk a fokhagymaport, a chiliport és egy csipet sót. Ezután beleforgatjuk a pirított kukoricát, végül a reszelt parmezánt, és alaposan összekeverjük, hogy minden íz szépen összeérjen. A kész mártogatóst tálalhatjuk szobahőmérsékleten, langyosan vagy akár behűtve is – attól függően, milyen hangulatot szeretnénk. Remekül illik tortilla chipshez, friss zöldségekhez, de akár önmagában, kanállal is élvezhető. Sőt, grillezett tofu vagy hús mellé is kiváló kísérő.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás