Mentás borsóleves

Üde, krémes és zöld – a tavasz íze egy tányérban.

Hozzávalók:

700 g fagyasztott zöldborsó

750 ml zöldségalaplé

6 szál újhagyma, felaprítva

2 gerezd fokhagyma (egy szeletelve, egy félbevágva)

egy kisebb csokor friss menta, leveleire szedve

100 ml főzőtejszín + egy kevés a tálaláshoz

150 g ricotta

1 citrom héja és leve

4–8 szelet ciabatta

egy marék zsenge borsóhajtás

2 evőkanál extra szűz olívaolaj + egy kevés a végére

só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés módja:

Egy nagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rádobjuk az újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Pár percig pirítjuk, amíg illatos lesz, ekkor felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a borsót. Gyöngyözve főzzük 5–8 percig, amíg élénkzöld és puha nem lesz. A menta nagy részét ekkor beleforgatjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, és újra átkeverjük, hogy selymes állagot kapjunk. Ha teljesen sima levest szeretnénk, át is szűrhetjük, ha pedig hígabbra vágyunk, egy kevés alaplével lazíthatjuk.

Közben a ciabatta szeleteket megpirítjuk, majd a félbevágott fokhagymával bedörzsöljük. A ricottát egy tálban habosra keverjük a citrom héjával, egy kevés levével és ízlés szerinti fűszerezéssel, majd a pirítósokra kanalazzuk.

A levest tálakba osztjuk, meglocsoljuk egy kevés tejszínnel és olívaolajjal, végül borsóhajtásokkal díszítjük. A fokhagymás-ricottás crostini mellé kínálva igazi könnyed, frissítő fogás, amely egyszerre krémes és üde.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás