16 szept Meggy – Hideg meggyleves mentával
Finom, hűsítő leves a meleg nyári napokra.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg kimagozott meggy
2 dl tejszín
5 dkg liszt
10 mentalevél
2 citrom
3 dkg egész fahéj
1 dkg egész szegfűszeg
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS:
A fahéjat és a szegfűszeget 4 dl vízben legalább 10 percre tegyük fel főni. Amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Szórjuk bele a cukrot, majd amikor felforrt, a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjünk a leveshez, hogy csomómentes legyen. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe, 8-10 °C-on kínálhatjuk.
Forrás: Fakanál