Marsalában sült szilva tejszínhabbal

Pikáns édesség 18 éven felülieknek.

Hozzávalók

500 g sötétpiros szilva, félbevágva kimagozva

200 ml Marsala likőrbor vagy portói

100 g porcukor

2 csillagánizs

1 fahéjrúd, félbetörve

2 evőkanál porcukor

1 teáskanál vaníliaaroma vagy kivonat

250 ml tejszínhab

Elkészítés

Melegítsük fel a sütőt 160-180°C-ra. Tegyük a szilvákat vágott felükkel felfelé egy mély tepsibe, amely elég nagy ahhoz, hogy egy rétegben legyenek. Öntsük rá a marsalát vagy portóit, szórjuk meg cukorral, majd a marsalához adjuk a csillagánizst és a fahéjrudat.

A sütőben 20-25 percig sütjük, vagy amíg a szilva megpuhul és lédús lesz, a mártás pedig kissé szirupos lesz. Kivesszük a sütőből, és 10 percig állni hagyjuk.

Közben a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúdpasztát, és elektromos habverővel nagyon lágy habbá verjük. A szilvákat tálalótányérokra halmozzuk a sziruppal bőségesen megöntözve, majd tejszínhabbal tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás