14 nov Marsalában sült szilva tejszínhabbal
Pikáns édesség 18 éven felülieknek.
Hozzávalók
500 g sötétpiros szilva, félbevágva kimagozva
200 ml Marsala likőrbor vagy portói
100 g porcukor
2 csillagánizs
1 fahéjrúd, félbetörve
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma vagy kivonat
250 ml tejszínhab
Elkészítés
Melegítsük fel a sütőt 160-180°C-ra. Tegyük a szilvákat vágott felükkel felfelé egy mély tepsibe, amely elég nagy ahhoz, hogy egy rétegben legyenek. Öntsük rá a marsalát vagy portóit, szórjuk meg cukorral, majd a marsalához adjuk a csillagánizst és a fahéjrudat.
A sütőben 20-25 percig sütjük, vagy amíg a szilva megpuhul és lédús lesz, a mártás pedig kissé szirupos lesz. Kivesszük a sütőből, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúdpasztát, és elektromos habverővel nagyon lágy habbá verjük. A szilvákat tálalótányérokra halmozzuk a sziruppal bőségesen megöntözve, majd tejszínhabbal tálaljuk.