Marokkói kajszis csirke

Édes gyümölcs és fűszeres hús találkozása.

Hozzávalók:

2 egész kisebb csirke

12 szem kajszi, kimagozva, félbevágva

6 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál édesköménymag

2 evőkanál szumák

1 evőkanál köménymag

2 teáskanál chilipehely

2 citrom héja és leve

4 evőkanál gránátalmaszirup

250 g natúr joghurt, 1–2 csipet sáfránnyal elkeverve

2 darab citrom, átöblítve, mag nélkül, finomra aprítva

3 evőkanál folyékony méz

1 evőkanál narancslé

4 evőkanál fehérborecet

1 kisebb csokor friss koriander

Elkészítés módja:

A csirkéket szétbontjuk, hogy egyenletesen süljenek, majd a turmixgépbe helyezzük az olívaolajat, a koriandert, a szumákot, a köményt, az édesköményt, a chilit, a fokhagymát, a citromhéjat és -levet, valamint a gránátalmaszirupot. Egy kis frissen őrölt borsot is hozzáadunk, majd krémes páccá turmixoljuk. A masszát két nagy zacskóba osztjuk, mindegyikbe kerül egy csirke, a levegőt kiszorítjuk, és alaposan összenyomkodjuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres keverék. A hűtőben hagyjuk pihenni legalább egy, de akár két napra is, közben néha átforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A pácolt csirkéket kivesszük a zacskóból, megsózzuk, majd oldalanként 25-30 percig sütjük, amíg ropogósra pirulnak és teljesen átsülnek. Ha elkészültek, egy tálra tesszük, lazán lefedjük fóliával, hogy pihenjenek, amíg a gyümölcsökkel foglalkozunk.

A kajszikat egy kisebb tepsibe rendezzük. Közben összekeverjük a felaprított citromot, a mézet, a narancslevet és az ecetet, egy csipet sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a gyümölcsökre kenjük, majd körülbelül 20 percig sütjük őket, amíg megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.

Végül a csirkét a saját szaftjával, a mézes-citromos kajszikkal és a sáfránnyal színezett joghurttal tálaljuk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás