14 okt Kukoricás salsa
Friss, ropogós és pikáns – igazi nyári ízbomba.
Hozzávalók:
75 g feta sajt
4 cső friss csemegekukoric
2 fürtös paradicsom, felkockázva
½ fej lila hagyma, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, kimagozva, felaprítva
1 érett avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva
1 jalapeño paprika, kimagozva, finomra vágva
egy marék koriander, durvára aprítva
3 lime leve
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés módja:
A kukoricát először enyhén sós vízben főzzük körülbelül tíz percig, amíg megpuhul, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük és alaposan lecsepegtetjük. Éles késsel levágjuk a szemeket a csövekről, és egy nagy tálba szórjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a hagymát, a paprikát, az avokádót és a jalapeñót, majd beleforgatjuk a friss koriandert is. A lime levével meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, végül alaposan összekeverjük, hogy minden íz szépen összeérjen.
Tálaláskor a tetejére morzsoljuk a fetát, ami krémes sós kontrasztot ad a friss, ropogós zöldségeknek. Ez a salsa önmagában is remek, de tortilla chipsszel fogyasztva, vagy grillezett húsok mellé is tökéletes.