Kukoricás salsa

Friss, ropogós és pikáns – igazi nyári ízbomba.

Hozzávalók:

75 g feta sajt

4 cső friss csemegekukoric

2 fürtös paradicsom, felkockázva

½ fej lila hagyma, apróra vágva

1 piros kaliforniai paprika, kimagozva, felaprítva

1 érett avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva

1 jalapeño paprika, kimagozva, finomra vágva

egy marék koriander, durvára aprítva

3 lime leve

só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés módja:

A kukoricát először enyhén sós vízben főzzük körülbelül tíz percig, amíg megpuhul, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük és alaposan lecsepegtetjük. Éles késsel levágjuk a szemeket a csövekről, és egy nagy tálba szórjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a hagymát, a paprikát, az avokádót és a jalapeñót, majd beleforgatjuk a friss koriandert is. A lime levével meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, végül alaposan összekeverjük, hogy minden íz szépen összeérjen.

Tálaláskor a tetejére morzsoljuk a fetát, ami krémes sós kontrasztot ad a friss, ropogós zöldségeknek. Ez a salsa önmagában is remek, de tortilla chipsszel fogyasztva, vagy grillezett húsok mellé is tökéletes.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás