Kukoricaropogós

Aranybarnán roppanós, belül lágyan zöldfűszeres finomság.

Hozzávalók:

550 g csemegekukorica

150 g liszt

160 ml tej

1 tojás

1 teáskanál füstölt paprika

1 teáskanál sütőpor

2 szál zöldhagyma, apróra vágva + néhány vékony csík a tálaláshoz

10 g metélőhagyma, karikázva

egy marék friss petrezselyem, finomra aprítva

só, frissen őrölt bors

olaj a sütéshez

Elkészítés módja:

Egy nagy tálban először összekeverjük a lisztet, a sütőport, a füstölt paprikát és a tejet, majd hozzáadjuk a tojást, és simára dolgozzuk. Ezután beleforgatjuk a kukoricát, az apróra vágott újhagymát, a metélőhagymát és a petrezselymet, végül sóval és borssal ízesítjük. A massza sűrű, de jól kanalazható állagú lesz. Egy serpenyőben körülbelül egy centi olajat hevítünk közepes lángon. Amikor egy kis adag tésztát beledobva azonnal serceg, készen állunk a sütésre. A lepényeket kanállal adagoljuk: nagyobb darabokhoz két púpozott evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, kisebbekhez elég egy kanálnyi. Fontos, hogy mindig ugyanabban a sorrendben adagoljuk, így könnyen követhetjük, mikor kell megfordítani őket. Két perc után óvatosan átfordítjuk a lepényeket, majd újabb két percig sütjük, időnként megmozgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon. Akkor jók, ha mély aranybarnák, és a kukoricaszemek szélein roppanós darabkák csillognak. Vigyázzunk, mert néhány szem pattoghat a forró olajban! A kész lepényeket rácsra szedjük, és papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges olajat. Azonnal tálaljuk, megszórva vékonyra vágott újhagyma-csíkokkal. Frissen, ropogósan a legfinomabb, akár önmagában, akár mártogatóssal kínálhatjuk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás