Körtés-kajszis chutney

Édes-savanykás kísérő, szinte minden fogáshoz ideális.

Hozzávalók:

fél kg érett paradicsom

1 és ¼ kg körte, meghámozva, kimagozva, falatnyi darabokra vágva

40 dkg g kristálycukor

15 dkg szárított kajszi, apróra vágva

fél kg érett paradicsom, héjától és magjától megfosztva, felkockázva

15 dkg alma, tisztítva, darabolva

15 dkg vöröshagyma, finomra aprítva

3 evőkanál friss gyömbér, reszelve vagy apróra vágva

2 teáskanál só

300 ml fehérbor-ecet

Elkészítés módja:

Először egy nagy, vastag aljú lábast veszünk elő, és minden hozzávalót – a körtét kivéve – beleteszünk. Ahogy a tűzre tesszük, lassan felforraljuk, majd hagyjuk, hogy a rotyogó keverék szép lassan, fedő nélkül, alacsony lángon sűrűsödjön. Közben időről időre megkeverjük fakanállal, nehogy odakapjon. Körülbelül egy órán át hagyjuk, hogy a cukros-ecetes, gyümölcsös kavalkád szirupos állagúvá váljon. Amikor elérte a kívánt sűrűséget, hozzáadjuk a felkockázott körtét, és további fél órán át főzzük, időnként megkeverve. A végeredmény egy illatos, ragyogó chutney, amit hagyunk teljesen kihűlni, majd tisztára mosott, steril üvegekbe töltjük. Így akár hónapokig is megőrzi különleges ízét, és bármikor elővehetjük.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás