Karácsonyi szilvás chutney

Önmagában, de mártásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

növényi olaj

2 nagy mogyoróhagyma, szeletelve

2 piros chili, kimagozva és apróra vágva

75 g aszalt áfonya

1 kg szilva, kimagozva és nagy darabokra vágva

250 g alma (kb. 1 nagy alma), meghámozva, magház nélkül, apróra vágva.

2 csillagánizs

1 fahéjrúd

1 evőkanál sárga mustármag

400 ml vörösborecet

250 g barnacukor

150 g porcukor

1/2 narancs, meghámozva, levet eresztve

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és 5 percig főzzük a mogyoróhagymát és a piros chilit, amíg megpuhul. Belekeverjük a többi hozzávalót a narancshéj és -lé kivételével, és lassan felforraljuk. Amint felforrt, levesszük a lángot, hogy a serpenyőben már csak finoman főzzük körülbelül egy órán át, amíg a keverék besűrűsödik. Belekeverjük a narancslevet és -héjat, és még melegen sterilizált üvegekbe kanalazzuk. Fogyasztás előtt legalább egy hétig állni hagyjuk. Felbontást követően hűtve tároljuk, legfeljebb egy hónapig.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás