Kakukkfüves sűrű répaleves

Ötletes, tápláló leves téli estékre.

Hozzávalók

1,5 kg bébirépa

2 liter zöldségleves vagy csirke alaplé

2 szál friss kakukkfű

1/3 bögre méz

1/2 bögre tejszín

Csipetnyi só

Elkészítés

A sárgarépát, a húslevest és a kakukkfüvet keverjük össze egy edényben. Forraljuk fel, majd vegyük alacsonyabbra a lángot, és pároljuk 45-60 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és két részletben tegyük át a levest egy turmixgépbe. Pürésítsük teljesen a levest, majd keverjük bele a mézet és a tejszínt. Melegen tálaljuk egy szál kakukkfűvel a tetején.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás