Kajszibarackos táska

Túró mellett.

Hozzávalók 4 főre

  •     25 dkg félzsíros tehéntúró
  •     6 ek tej
  •     6 ek étolaj
  •     2 tojás + 2 tojássárgája
  •     csipet só
  •     16 dkg porcukor
  •     2 cs vaníliás cukor
  •     40 dkg finomliszt
  •     1 cs sütőpor
  •     kb 16 db kajszibarack
  •     2 ek citromlé
  •     5 dkg dió
  •     1 ét tortabevonó

Elkészítés
    A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a 2  tojássárgát, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
    A lisztbe belekeverjük a sütőport és összekeverjük a túrós masszával. Lisztezett gyúródeszkán jól összegyúrjuk.
    Folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
    A diót durvára vágjuk. A kajszibarackokat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak.
    A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 10-12 cm-es korongokat szúrunk ki belőle (kb 16-20 db lesz)
    Minden korongra egy nagy csipet diót és két felezett, kissé egymásra csúsztatottkajszibarackot teszünk.
    Szélét megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
    Tetejét megkenjük tojássárgával, villával több helyen megszurkáljuk.
    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    Hagyjuk kihűlni.
    Ét tortabevonóval vékony csíkokat csurgatunk rá.

Forrás: nosalty.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás