15 máj Kajszibarackos krémleves
Nyári kánikulában kitűnő hűsítő.
Hozzávalók 4 főre
- 0,5 kg kajszibarack
- 2-3 szegfűszeg
- 2-3 db fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
- cukor (ízlés szerint)
- csipet só
Elkészítés
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és meghámozzuk.
Ha jó érett, kinyomjuk a héjából. Pár szép darabot félreteszünk.
Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
Beletesszük a fűszereket, csipet sót, és ízlés szerint a cukrot.
Pár percet forraljuk, és botmixerrel pépesítjük
A pudingport elkeverjük a tejföllel, és kevés meleg vízzel.
Ezzel behabarjuk a krémlevesünket.
Pár percet forraljuk, kevergetjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis cukrot.
Jól lehűtve tálaljuk. A félretett barackokat beledaraboljuk, és tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
Kánikula idején bármikor hűsítő finomság. Nyári hőségben nagyon kívánja az ember a hideget. Ez a krémleves felér egy fagyival, nagyon hamar mindenki kedvence lesz.
Cukor helyett édesítőszerrel is készíthetjük.
Forrás: nosalty.hu