07 ápr Immunerősítés olcsón, egyszerűen és gyorsan!
Alapanyagok:
Alma – C-vitaminban, rostokban, ásványi anyagokban és pektinben gazdag, rendkívül fontos bármilyen immunerősítő programban. A rendszeres alma és almalé fogyasztás hozzájárul a vírusfertőzések megelőzéséhez.
Cékla – Kiváló influenza és meghűlés elleni szer, ezért sikeresen alkalmazható az immunrendszer erősítésében. Fogyasszuk nyersen salátaként vagy ivóléként!
Sárgarépa – Nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, B1-, B2- és B6-, valamint C-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig kalcium, foszfor és vas is van benne. Értékes tápanyagainak nagy része közvetlenül a vékony külső héj alatti háncsszövetben található, ezért érdemes vékonyan hámozni.
Dió – A dióbél gazdag vasban és cinkben, de tartalmaz még káliumot, magnéziumot, foszfort, ként, valamint A, B, C, D, F és P vitaminokat is. A dióbélből hidegen sajtolt dióolajban sok telítetlen zsírsav van (73-84%), ezért értékesebb a napraforgó- vagy a szójaolajnál is
Gyümölcs- és zöldséglevek – Vitamintartalmuk mellett rendkívül sok ásványi anyagot és rostot biztosítanak szervezetünk számára. A frissen facsart levek a leginkább ajánlatosak, de ma már az élelmiszerláncok polcain elérhetők azok a kíméletes feldolgozással készül termékek is, amelyek rendkívül egészségesek. A magas C-vitamin tartalmú homoktövis, feketeribizli levek mellett válasszunk zöldségleveket is!
Felhasználás előtt alaposan mossuk meg a hozzávalókat folyó vízben és ne feledjük, ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből is a
A HAZAI AZ IGAZI!