Házi készítésű almaszósz

Halász Judit nyomdokain…

Hozzávalók

2,5 kg kimagozott, hámozott alma, 8 szeletre vágva

1 bögre almalé vagy cider

1 citrom leve

1/2 bögre barnacukor

1 teáskanál fahéj

Nem kötelező hozzávalók: szerecsendió, juharszirup, szegfűbors, vaj.

Elkészítés

Az összes hozzávalót egy nagy fazékba tesszük, és közepes lángon, időnként megkeverve 25 percig főzzük. Konyhai robotgépben vagy turmixgépben pürésítjük, amíg csomómentes lesz. Hűtőben tároljuk, majd magában tálaljuk, de kiváló sertéshúsokhoz, fagylalthoz, palacsintához.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás