Házi káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 7 dl víz
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 dl ecet (10%-os)
  • 3 evőkanál cukor
  • 6-8 szem bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál kömény

Elkészítés: A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, és gyaluld le. Rakd hozzá a felszeletelt hagymát, és tegyél egy evőkanál sót. Hagyd állni fél-egy órán át, majd, amikor már jól összeesik, nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a borsot és a köményt, majd forrald fel. Öntsd le vele a kinyomkodott hagymát és a káposztát. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá cukrot, esetleg adj hozzá ecetet. Forgasd össze, és már fogyasztható is. A maradék káposztát rakd üvegbe, és jól zárd le. Mindenképpen tartsd a hűtőben.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás