23 dec Házi káposztasaláta
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 7 dl víz
- 2 db vöröshagyma
- 0.5 dl ecet (10%-os)
- 3 evőkanál cukor
- 6-8 szem bors
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál kömény
Elkészítés: A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, és gyaluld le. Rakd hozzá a felszeletelt hagymát, és tegyél egy evőkanál sót. Hagyd állni fél-egy órán át, majd, amikor már jól összeesik, nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a borsot és a köményt, majd forrald fel. Öntsd le vele a kinyomkodott hagymát és a káposztát. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá cukrot, esetleg adj hozzá ecetet. Forgasd össze, és már fogyasztható is. A maradék káposztát rakd üvegbe, és jól zárd le. Mindenképpen tartsd a hűtőben.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember