Házi alma cider

Hűvös őszi időben egy forró házi almabor, fűszeres, édes ízével visszautasíthatatlan tud lenni. Nem igényel sok törődést az elkészítése, csak öntsük egybe az összetevőket és adjunk neki elég időt, hogy megszülethessen.

Hozzávalók:

10 nagy alma, negyedelve

1 narancs, félbevágva

4 rúd fahéj

1 teáskanál egész szegfűszeg

1 teáskanál egész szegfűbors

1 egész szerecsendió

100 gramm barna cukor

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékba, tegye bele a negyedelt almákat, a felezett narancsot, a fűszereket és a barna cukrot. Öntsük fel vízzel, míg közel teljesen ellepi az almákat. Forraljuk fel, majd kis lángon lefedve főzzük 2 órán át.

2. Két óra főzés után vegyük ki a narancsokat, majd krumplinyomóval, vagy fakanállal pépesítsük a főtt almákat. Tegyük vissza a tűzre és fedő nélkül még 1 órán át főzzük.

3. Szűrjük át egy finom szűrőn, közben egy fakanállal nyomkodjuk is ki a pépet a szűrőben, hogy az összes ízesszenciát kinyerjük.

4. A leszűrt alma cidert melegen tálaljuk.

Tags:
,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás