„Három testőr” paradicsomos saláta

A paradicsom három ízvilágának találkozása

Hozzávalók:

10-12 érett (akár túlérett) cherry paradicsom

3 gerezd fokhagyma

fehérborecet

extra szűz olívaolaj

durva tengeri só

kakukkfű

bors

marhaszív vagy lucullus paradicsom (húsparadicsom)

apró koktélparadicsom

mustár

méz

chilipor

bazsalikom

menta vagy kapor

A salátát (amely tömény ízvilága miatt akár önálló ételként is megállja a helyét) három lépésben készítjük el:

1. Egy tepsit vagy serpenyőt olívaolajjal finoman kikenünk vagy meglocsolunk. A félbevágott nagyon érett cherry paradicsomot elterítjük az olajos tepsin, majd hozzáadunk pár leheletvékonyra szelt fokhagymagerezdet, füstölt tengeri sóval megszórjuk, némi morzsolt kakukkfűvel ízesítjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Nem sütjük agyon, csak fonnyasztjuk, kiszárítjuk, a cél a minél intenzívebb, koncentráltabb íz elérése, nem a szénné pörkölés.

2. Mézet, mustárt, chiliport, némi olívaolajat és fehérborecetet keverünk össze egy mély üvegtálban, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat (minél kisebbek, annál jobb). A marinírozáshoz pár nyers vöröshagymadarabkát is hozzákeverhetünk az ízek finom árnyalásához (túlzásba azért ne vigyük).

3. Az ökörszív vagy lucullus paradicsomot (esetleg a látvány kedvéért sárga paradicsomot) kockákra vágjuk, ez kerül majd a saláta tetejére.

Az utolsó lépésben a tálalás következik: a finoman megsütött paradicsom kerül alulra, ennek darabkái közé kerül a marinált paradicsom, a tetejére pedig jöhetnek a friss kockák. A látvány kedvéért bazsalikommal, esetleg mentával (vagy akár kaporral) is megszórva a „Három testőr” paradicsomsaláta tálalásra kész.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás