“Hagymavirág” snack tormás mártogatós szósszal

Forma és íz tökéletes egységben.

Hozzávalók

1 nagy sárga hagyma

2 bögre író

1 ½ bögre liszt

2 teáskanál só

3/4 teáskanál sütőpor

3/4 teáskanál fekete bors

1/2 teáskanál cayenne-i bors

Repceolaj, a sütéshez

A mártogatós szószhoz:

1/4 bögre majonéz 

1 evőkanál ketchup

1/2 evőkanál torma 

1/4 teáskanál paprika

1/4 teáskanál só

1/8 teáskanál fekete bors

1/8 teáskanál szárított oregánó

csipetnyi cayenne bors

Elkészítés

A “hagymavirág”: vágjuk le a hagyma tetejét 1 cm-re, és hámozzuk meg. Fordítsuk meg a hagymát, és tönkkel felfelé helyezzük egy vágódeszkára. Vágjuk le a tönk száraz részét. A tönktől 1 cm-rel kezdjük, és egy éles késsel vágjunk be a hagyma közepébe, majd vágjunk lefelé, amíg a kés a vágódeszkával nem találkozik. Ismételjük meg ezt, amíg kb. 16 szeletet nem kapunk. Ügyeljünk arra, hogy a vágások a hagyma közepén találkozzanak, de ne menjenek át a tönkön. Tegyük a hagymát egy tálba, és az ujjainkkal óvatosan válasszuk szét a „szirmokat”. Öntsük egyenletesen a hagymára az írót. Fedjük le, és legalább 1 órán át vagy akár egy éjszakán át hűtsük.

A mártogatós szósz: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a tormát, a paprikát, a sót, a fekete borsot, az oregánót és a cayenne borsot. Fedjük le és tegyük hűtőbe a felhasználásig.  Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a fekete borsot és a cayenne borsot, majd ezt is tegyük félre. 

250°C-os olajban az íróból kivett, liszttel megszórt hagymát süssük a vágott felével lefelé, amíg enyhén megbarnul (3-4 perc). Óvatosan fordítsuk meg a hagymát, és folytassuk a sütést, amíg aranybarna és ropogós lesz (2-3 perc). Szűrőkanállal tegyük át a hagymát egy papírtörlővel bélelt tényérra, majd szórjuk meg sóval. Forrón, a mártogatós szósszal tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás