06 szept Hagymás csirke krémes tejszínnel
Egy selymes, hagymás tésztás csoda, ahol a bacon és a csirke egymásra talál.
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti tészta
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5 szelet bacon vagy húsos szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db csirkemellfilé
- 1 evőkanál liszt
- 1 db póréhagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés módja
Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra sütjük, hogy kiengedje minden füstös zamatát. Amikor már szépen pirul, hozzádobjuk a felkockázott csirkemellet, és együtt pirítjuk, amíg a hús aranybarna kérget kap. Közben egy másik serpenyőben az olajon megpároljuk a vékonyra szelt lilahagymát és póréhagymát, hogy lágy, édes alapot adjanak az ételnek.
Amikor a hagymák megpuhultak, összeöntjük őket a húsos keverékkel, majd rászórjuk a lisztet, amit röviden megpirítunk, hogy később sűrítse a szószt. Ezután felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy az egész krémes mártássá főjön össze. Sóval és borssal ízesítjük, majd lassan összeforraljuk, hogy minden íz szépen összeérjen.
Közben a spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük, majd a kész tésztát összeforgatjuk a tejszínes-hagymás csirkével. Az eredmény egy gazdag, krémes, bacon illatú tésztás fogás, ami egyszerre otthonos és kicsit ünnepi is – a piacon vásárolt házi szalonna pedig megkoronázza ezt a hagymás csodát.