Hagymás csirke krémes tejszínnel

Egy selymes, hagymás tésztás csoda, ahol a bacon és a csirke egymásra talál.

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 szelet bacon vagy húsos szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés módja

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra sütjük, hogy kiengedje minden füstös zamatát. Amikor már szépen pirul, hozzádobjuk a felkockázott csirkemellet, és együtt pirítjuk, amíg a hús aranybarna kérget kap. Közben egy másik serpenyőben az olajon megpároljuk a vékonyra szelt lilahagymát és póréhagymát, hogy lágy, édes alapot adjanak az ételnek.

Amikor a hagymák megpuhultak, összeöntjük őket a húsos keverékkel, majd rászórjuk a lisztet, amit röviden megpirítunk, hogy később sűrítse a szószt. Ezután felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy az egész krémes mártássá főjön össze. Sóval és borssal ízesítjük, majd lassan összeforraljuk, hogy minden íz szépen összeérjen.

Közben a spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük, majd a kész tésztát összeforgatjuk a tejszínes-hagymás csirkével. Az eredmény egy gazdag, krémes, bacon illatú tésztás fogás, ami egyszerre otthonos és kicsit ünnepi is – a piacon vásárolt házi szalonna pedig megkoronázza ezt a hagymás csodát.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás