Hagymás baconos nudli

Falusi hangulatú, laktató tészta, egyszerre ropogós és selymes.

Hozzávalók (4 adag):

A nudlihoz

60 dkg burgonya

20 dkg finomliszt (pár kanállal több vagy kevesebb)

1 db tojás

só ízlés szerint

A feltéthez

20 dkg bacon

2 közepes db vöröshagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

3 dkg vaj

Elkészítés módja:

Meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük a krumplit, mintha csak egy sima burgonyapüré lenne. Leszűrjük, összetörjük, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön – nem szeretnénk, ha a tojás azonnal rántottává válna. Ezután hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet apránként, közben sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg rugalmas, könnyen formálható tésztát kapunk. A lisztezett deszkán ujjnyi vastag hengereket sodrunk, majd ezekből nudlikat vágunk, amik aztán lobogó, sós vízben pár perc alatt megfőnek – ha feljönnek a felszínre, készen is vannak.

Most jön a feltét: egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, és a nudlikat kissé megpirítjuk, hogy kapjanak egy aranybarna kabátot. Egy másik serpenyőben a felkockázott bacont ropogósra sütjük, majd kiemeljük, nehogy túlságosan kiszáradjon. A visszamaradt zsíron lassan, türelmesen, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk a vékonyra szelt hagymát – ez a rész igazi türelemjáték, de a végeredmény mennyei. Ha túl száraznak tűnne, egy kis olívaolajjal segíthetünk rajta. Amikor a hagyma mély aranyszínt ölt, a baconnel együtt a nudlikhoz keverjük, átforgatjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd azonnal tálaljuk.

Ez a nudli a dödölle rokona, csak éppen jó adag hagymával és szalonnával felturbózva – igazi régimódi, kiadós fogás, ami után garantáltan nem maradunk éhesek.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás