Gyümölcsös-túrós zabkása

Hozzávalók:

  • 4 ek. aprószemű zabpehely
  • 1,5 dl, víz, vagy 1,5%-os tej
  • 5 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg erdei gyümölcs
  • egy csipet fahéj
  • (+ízlés szerint eritrit, méz, vagy cukor)

Elkészítés:

Vízben, vagy a 1,5%-os hagyományos tejben főzzük meg a zabpelyhet, majd hagyjuk kihűlni és keverjük hozzá a túrót, az erdei gyümölcsöt és a többi hozzávalót. Ízlés szerint 0 kalóriatartalmú eritrittel, mézzel, vagy cukorral édesíthető.

Érdekesség:

A zab egyik legfőbb tulajdonsága, hogy tápanyag-összetétele rendkívül kiegyensúlyozott. Kiváló rost- és szénhidrátforrás, az egyik fontos poliszacharidja a béta-glükán. Más gabonákhoz képest több fehérjét és zsiradékot tartalmaz, valamint fontos vitaminok és ásványi anyagok találhatók benne.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás