10 szept Gránátalmás almaleves
Fahéjas-mentás különlegesség a téli ünnepekhez.
Hozzávalók:
6 alma
1 gránátalma
1 fahéjrúd
6 db szegfűszeg
menta
5 dl tej
200 ml tejszín
2 evőkanál barna cukor
1 citrom
méz
vaníliakivonat
vaníliás pudingpor
Elkészítés módja:
Először az alaplevet készítjük el: a meghámozott, felkockázott almát a fűszerekkel, azaz mézzel, vaníliával, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, mentával és fél citrommal annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrást követően pár perc múlva behabarjuk a levest, és egy-két percig forraljuk. Hozzáadjuk és elkeverjük a tejszínt, majd le is vehetjük a tűzről. Ha egy kicsit már kihűlt, kihorgászhatjuk belőle a fűszereket, tálaláskor pedig megszórhatjuk gránátalma-magokkal.