Gránátalmás almaleves

Fahéjas-mentás különlegesség a téli ünnepekhez.

Hozzávalók:

6 alma

1 gránátalma

1 fahéjrúd

6 db szegfűszeg

menta

5 dl tej

200 ml tejszín

2 evőkanál barna cukor

1 citrom

méz

vaníliakivonat

vaníliás pudingpor

Elkészítés módja:

Először az alaplevet készítjük el: a meghámozott, felkockázott almát a fűszerekkel, azaz mézzel, vaníliával, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, mentával és fél citrommal annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrást követően pár perc múlva behabarjuk a levest, és egy-két percig forraljuk. Hozzáadjuk és elkeverjük a tejszínt, majd le is vehetjük a tűzről. Ha egy kicsit már kihűlt, kihorgászhatjuk belőle a fűszereket, tálaláskor pedig megszórhatjuk gránátalma-magokkal.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás