
04 júl Görögdinnyés limonádé
Frissítő, nyári ital citrommal és mentával
Hozzávalók (2 főre):
Görögdinnye (mag nélküli): 400 g
Frissen facsart citromlé: 60 ml (kb. 2 citrom)
Méz vagy agavé szirup: 1 evőkanál (ízlés szerint)
Hideg víz: 300 ml
Jégkocka: ízlés szerint
Friss mentalevél és citromkarika: a tálaláshoz
Elkészítés módja:
A görögdinnyét vágjuk kisebb kockákra, majd turmixoljuk simára.
Szűrjük le a pépet, hogy csak a tiszta gyümölcslé maradjon.
Egy kancsóban keverjük össze a görögdinnyelevet a frissen facsart citromlével és a mézzel.
Adjunk hozzá hideg vizet, majd jól keverjük össze.
Jéggel, mentalevéllel és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.