11 nov Francia tejfölös-hagymás mártogatós szósz
Uborka vagy répa snackek kísérője.
Hozzávalók
1 bögre tejföl
1 evőkanál szárított, apróra vágott hagyma
1 teáskanál hagymapor
1 csipet fokhagymapor
1/4 teáskanál só
1 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, vagy 1 teáskanál szárított petrezselyem.
Elkészítés
Tegyük a tejfölt egy kis tálba. Adjuk hozzá a szárított hagymát, a hagymaport, a fokhagymaport, a sót és a petrezselymet. Nagyon jól keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük. Hűtőbe téve 1 órán keresztül hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és a szárított hagyma megpuhuljon. A mártogatós szósz hűtőben 5-7 napig tárolható.