Francia tejfölös-hagymás mártogatós szósz

Uborka vagy répa snackek kísérője.

Hozzávalók

1 bögre tejföl

1 evőkanál szárított, apróra vágott hagyma

1 teáskanál hagymapor

1 csipet fokhagymapor

1/4 teáskanál só

1 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, vagy 1 teáskanál szárított petrezselyem.

Elkészítés

Tegyük a tejfölt egy kis tálba. Adjuk hozzá a szárított hagymát, a hagymaport, a fokhagymaport, a sót és a petrezselymet. Nagyon jól keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük. Hűtőbe téve 1 órán keresztül hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és a szárított hagyma megpuhuljon. A mártogatós szósz hűtőben 5-7 napig tárolható.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás