23 dec Főtt kukorica télire, házilag
Hozzávalók:
- 2 ek só
- 2 l víz
- 3 db csöves kukorica (üvegenként)
- 1 teáskanál szalicil (üvegenként)
Elkészítés: Megfőzzük félig a csöves kukoricákat sós vízben. Egy közepes üvegre kb. 3 db jut. Kiszedjük a forró vízből a csöveket, lehűtjük. Éles késsel levágjuk a csövekről a szemeket. Kifertőtlenített (magas hőfokon elmosott) üvegekbe töltjük a kukoricát, erre rámerünk annyit a főzővízéből, hogy jól ellepje. Tetejére kevés tartósítószert teszünk, jól rácsavarjuk a tetőket az üvegekre, és 1 órán keresztül kigőzöljük. Hagyjuk kihűlni és fénytől elzárt helyen tároljuk!
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember