Főtt kukorica télire, házilag

Hozzávalók:

  • 2 ek só
  • 2 l víz
  • 3 db csöves kukorica (üvegenként)
  • 1 teáskanál szalicil (üvegenként)

Elkészítés: Megfőzzük félig a csöves kukoricákat sós vízben. Egy közepes üvegre kb. 3 db jut. Kiszedjük a forró vízből a csöveket, lehűtjük. Éles késsel levágjuk a csövekről a szemeket. Kifertőtlenített (magas hőfokon elmosott) üvegekbe töltjük a kukoricát, erre rámerünk annyit a főzővízéből, hogy jól ellepje. Tetejére kevés tartósítószert teszünk, jól rácsavarjuk a tetőket az üvegekre, és 1 órán keresztül kigőzöljük. Hagyjuk kihűlni és fénytől elzárt helyen tároljuk!

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás