08 szept Fahéjas szilvatorta
Hozzávalók:
- 75 dkg szilva
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor, vagy energiamentes édesítőszer (pl.: eritrit)
- 2 db tojás
- 5 dkg liszt
- 15 dkg darált mandula
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és félretesszük. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összeforgatjuk a lisztet, a mandulát, a fahéjat és a sütőport, majd összedolgozzuk a vajas masszával. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Elhelyezzük rajta az előkészített szilvát, és kissé belenyomkodjuk a tésztába. Végül 175 fokra előmelegített sütőben, 35-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus