13 szept Fahéjas almakrémleves
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 0.5 db citrom leve
- reszelt citromhéj
- cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 3 db szegfűszeg
- 1 l víz
Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citrom héját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral és a fűszerekkel. Ezután főzzük addig, még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük. A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember