20 okt Édes-Savanyú retek
Hozzávalók:
- 20 dkg piros retek
- 1 dl almaecet
- 5 dkg cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 0,8 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk mustármag
- fél tk bors
- fél tk tört chilipaprika
- 1 darab babérlevél
Elkészítés: A retkeket mossuk meg, majd gyaluljuk le. Tegyük a vékony szeleteket egy 0,5 liter űrtartalmú befőttesüvegbe. Az összes többi hozzávalót öntsük egy kis lábasba, majd forrásig melegítsük. Mikor a cukor elolvadt öntsük a levet az előkészített retekre. Azonnal csavarjuk rá a tetőt a befőttesüvegre, majd hagyjuk 1 órát hűlni, utána tegyük a hűtőbe legalább 6 órára fogyasztás előtt.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember