Duplaalmás vaníliás leves

A birsalma és az alma összjátéka teszi selymessé a leves ízvilágát.

Hozzávalók:

5 alma

1 birsalma

1 teáskanál fahéj

Fél teáskanál őrölt szegfűszeg

50 gramm cukor

2 tojássárgája

100 ml habtejszín

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom

méz

Elkészítés módja:

A gerezdekre vágott birsalmát mézzel, citromlével lekezeljük, majd sütőbe tesszük, alufóliával letakarjuk, és 190°C-on 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 5 percig pirítjuk.

A kockára vágott almát egy fazékba tesszük, a cukorral elkeverjük, majd alacsony lángon, fedő alatt teljesen szétfőzzük. Ez nagyjából 15 perc, ekkor megkeverjük, és további 15 percig hagyjuk karamellizálódni – a cél, hogy teljesen szétfőtt, pürészerű elegyet kapjunk. A szétfőtt almát 8 deci vízzel leöntjük, botmixerrel teljesen csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot, citromhéjat, citromlevet, majd körülbelül 10 percig főzzük. Egy tálban habverővel elkeverjük a tejszínt és a tojássárgáját, majd a kissé lehűtött, de még meleg levest kis adagokban hozzáadjuk – figyeljünk, hogy ne csapódjon ki. A levest egy szűrőn át visszacsorgatjuk a lábosba. A birsalmagerezdeket egy mélytányér aljára téve és a levest ráöntve tálaljuk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás