Do Chua – vietnami savanyított retek és répa

Ropogós, üdítő savanyúság, ami minden főételt feldob.

Hozzávalók (6 adag):

2 ek cukor

3 közepes sárgarépa

1 ek só

3 ek rizsecet

1 db jégcsapretek

2.5 dl víz

frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés módja:

Először előkészítünk egy szélesebb szájú, jól záródó befőttesüveget, amit gondosan kifertőtlenítünk, hogy a zöldségek hosszabb ideig frissek maradjanak. A répát és a retket meghámozzuk, majd az üveg méretéhez igazítva vékony, gyufaszál-szerű csíkokra vágjuk. A színes zöldségeket szépen, függőlegesen elrendezve állítjuk az üvegbe, hogy már ránézésre is étvágygerjesztő legyen.

Közben langyos vízben feloldjuk a cukrot és a sót, majd hozzáöntjük a rizsecetet, és egy kevés borssal megbolondítjuk az egészet. Ezzel az ízes lével teljesen felöntjük az üveget, hogy a zöldségek mindenhol ellepve álljanak benne. Miután lezártuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a varázslat megtörténjen: három nap elteltével már élvezhetjük a tökéletesen összeért ízeket.

Felbontás után bátran kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, hogy egy kis plusz só vagy cukor még jobban kiemelné az ízeket, igazítsuk saját ízlésünkhoz. A savanyúság hűtőben akár három hétig is eláll, így bőven lesz időnk élvezni. Szendvicsekhez elsőrangú, de sült húsok mellé is remekül illik.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás