Datolyás paradicsomsaláta

Az édes datolya és a karamellizált cherry paradicsom adja a saláta különleges ízvilágát.

Hozzávalók:

8-10 cherry paradicsom

néhány szem datolya

egy evőkanálnyi halszósz

1 lime

bazsalikom

Egyszerűen elkészíthető, de kizárólag ínyenceknek ajánlott paradicsomsaláta, amelyben a kontrasztoké a főszerep: az édes datolyák és a karamellizált koktélparadicsomok találkoznak a halszósz mély umami ízével. A New Yorkból származó recept szerint ezek együttesen egy olyan illatos öntetet alkotnak, amely átitatja a vastag szeletekre vágott friss paradicsomot, míg a friss lime a paradicsom mellett másfajta savanyú ízt kölcsönöz a salátának. A kulcs a türelem, mivel a karamellizálódásig sütött cherry paradicsomokoz a datolyát és a kevés halszószt hozzáadva le kell hűteni, majd ebben kell megfürdetni pár frissen vágott paradicsszeletet, hogy végül jöhessen a lime és a bazsalikom. A recept különlegessége, hogy a kevés halszósz miatt a pradicsomban található glutamát új életre kel, és felszínre tör az umami íz.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás