Cukkini – Fetás-cukkinis lepénykék

Ha valaki csak a rántott cukkinit ismerné…


Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1-1 evőkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott)
  • 10 dkg liszt
  • fél citrom (leve)
  • 12,5 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj

A szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfűszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megmelegítünk, 1 evőkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk.

Adhatunk mellé zöldborsóval összekevert bulgurt (bulgurt a bioboltokban, szupermarketekben vásárolhatunk). 



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás