Csirkemellbe göngyölt gouda sajtos spárga

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 400 g zöldspárga
  • 100 g gouda sajt (lehetőség szerint szeletelt)
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A klorofillban és antioxidánsokban gazdag zöldspárgát megtisztítjuk, a csirkemellszeleteket pedig sózzuk, borsozzuk és a fokhagymás olívaolajjal lekenjük. Ezután a csirkemellszeletek közepére helyezünk 1 szelet gouda sajtot, 3-4 darab megtisztított zöldspárgát és körbe göngyöljük. A göngyöleget szükség esetén 1-1 darab fogpiszkáló segítségével összetűzzük és sütőpappírra helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Érdekesség:

A spárga szezonja Magyarországon április közepétől június végéig tart. A spárga hazai fogyasztása sajnos igen alacsony, a termés 95 százalékát pedig exportáruként külföldre szállítják. A spárga egy energiaszegény zöldség, ami mikrotápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, így egy tudatos életmódváltásba is könnyedén beilleszthető.

Bővelkedik továbbá K- és C-vitaminban, káliumban, folátban és bioaktív anyagokban. A spárgából szezonalitása alatt készíthetünk párolt vagy sült köretet, krémlevest, galettet, töltött ételeket, de nyersen is megkóstolhatjuk.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás