Cseresznye – Cseresznyedzsem

Ritkán készítünk cseresznyéből lekvárt, dzsemet, pedig érdemes kipróbálni. Itt a recept!

Hozzávalók:

  • 2 kg cseresznye
  • 1 kg kandiscukor
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl sör

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon a cukor teljes feloldódásáig főzzük. A cseresznyét kimagozzuk, majd a sziruppal és a sörrel együtt mély lábosba tesszük. Összekeverjük, gézzel letakarjuk, és 24 órán át hideg helyen pihentetjük. Másnap megkeverjük, és lecsöpögtetjük. A szirupot felforraljuk, 5 percig kislángon főzzük, majd beletesszük a cseresznyét. Még 10-15 percig kislángon főzzük, míg a cseresznyék áttetszőek lesznek. Forró vízzel kiöblített és megszárított üvegekbe töltjük, és rögtön lezárjuk.

Jó tudni!

Cukor nélkül nincs lekvár! Ha a kristálycukor tökéletes ehhez a recepthez, kipróbálhatjuk barna cukorral is, ami egyébként egzotikus gyümölcsökhöz kitűnő. Ha mézet (akácméz, levendulaméz) használunk, bánjunk vele csínján, és csak az utolsó pillanatban adjuk a lekvárhoz, hogy ne forrjon!

  • cseresznye
Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás